MILZU! płatki śniadaniowe bio żytnie

MILZU! NATURALNE PŁATKI ŻYTNIE BIO

 

  • wykonane z żytniej mąki BIO, produkowane w biologicznie certyfikowanych gospodarstwach
  • z dodatkiem owsa BIO
  • szczypta soli
  • zawiera B i E, witaminy, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • bez środków barwiących, szkodliwych substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów
  • płatki przyjazne weganom
  • dla lepszego smaku przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • co jeszcze? To wszystko. Całkowicie naturalne płatki

 

 

ŻYTO

Wysokiej jakości posiłek, bogaty w substancje biologicznie czynne. Zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E niż inne płatki.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).
MILZU! płatki śniadaniowe bio z miodem

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE BIO Z MIODEM

 

  • wykonane z żytniej mąki BIO, produkowane w biologicznie certyfikowanych gospodarstwach
  • z dodatkiem owsa BIO
  • cukier BIO
  • z miodem uzyskiwanym na Łotwie (Park Narodowy Gauja)
  • zawiera witaminy B i E, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • bez środków barwiących, szkodliwych substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów
  • odpowiednie dla wegetarian
  • dla lepszego smaku przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

 

ŻYTO

Wysokiej jakości posiłek, bogaty w substancje biologicznie czynne. Zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E niż inne płatki.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).
MILZU! płatki śniadaniowe bio z kółeczkami

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE BIO Z KÓŁECZKAMI MIODOWYMI

 

  • wykonane z żytniej mąki BIO, produkowane w biologicznie certyfikowanych gospodarstwach
  • z dodatkiem owsa BIO
  • cukier BIO
  • z miodem uzyskiwanym na Łotwie (Park Narodowy Gauja)
  • zawiera witaminy B i E , które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • bez środków barwiących, szkodliwych substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów
  • odpowiednie dla wegetarian
  • dla lepszego smaku przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

 

ŻYTO

Wysokiej jakości posiłek, bogaty w substancje biologicznie czynne. Zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E niż inne płatki.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).
MILZU! płatki śniadaniowe bio z kulkami

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE BIO Z KULKAMI KAKAOWYMI

 

  • wykonane z żytniej mąki BIO, produkowane w biologicznie certyfikowanych gospodarstwach
  • z dodatkiem owsa BIO
  • cukier BIO
  • kakao BIO w proszku, bogate w roślinne utleniacze
  • zawiera witaminy B i E , które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • bez środków barwiących, szkodliwych substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów
  • odpowiednie dla wegetarian
  • dla lepszego smaku przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

 

ŻYTO

Wysokiej jakości posiłek, bogaty w substancje biologicznie czynne. Zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E niż inne płatki.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).