MILZU! płatki śniadaniowe dla dorosłych z żurawiną

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE Z ŻURAWINĄ

 

  • wykonane z pełnoziarnistej mąki żytniej
  • z dodatkiem pełnoziarnistej mąki owsianej
  • zawiera B i E, witaminy, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • zawiera składniki mineralne, takie jak fosfor, wapń, magnez, żelazo, cynk i miedź
  • odpowiednie dla wegetarian i wegan
  • z dodatkiem oryginalnej suszonej i zmielonej żurawiny z Łotwy
  • wyprodukowane na Łotwie
  • bez środków barwiących, substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów szkodliwych dla zdrowia

 

 

ŻYTO

Wysoka jakość mąki domowej oraz wysoka zawartość substancji biologicznie czynnych. W przeciwieństwie do innych zbóż, zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).

 

 

OWIES

Wysoka jakość mąki domowej. Bogaty w błonnik (w tym łatwo rozpuszczalny β-glukan) i nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące większość całkowitej zawartości tłuszczu.

 

Zalety:

  • błonnik obecny w owsie wpływa pozytywnie na procesy trawienne, zapewniając trwałe uczucie sytości i hamując absorpcję cholesterolu,
  • opóźnia wchłanianie cukru i tłuszczów, zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób trzustki,
  • cenne kwasy tłuszczowe, witamina E oraz inne biologicznie aktywne substancje pomagające oczyścić organizm poprzez odbudowanie uszkodzonych błon śluzowych,
  • zmniejsza poziom cukru,
  • wzmacnia układ odpornościowy.

 

 

ŻURAWINA

Idealny przeciwutleniacz i prebiotyk. Zawiera substancje czynne biologicznie zwane antocyjanami, a także różne kwasy organiczne, substancje pektynowe, potas, żelazo, wapń, magnez oraz wiele różnych witamin.

 

Zalety:

  • pozytywny wpływ na przewód pokarmowy,
  • pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy,
  • pozytywny wpływ na błonę śluzową jamy ustnej i dziąseł,
  • sprzyja rozwojowi pożytecznych bakterii w przewodzie pokarmowym,
  • obniża poziom złego (lipoproteiny o małej gęstości) i zwiększa poziom dobrego (lipoproteiny o wysokiej gęstości) cholesterolu we krwi.
MILZU! płatki śniadaniowe dla dorosłych z rokitnikiem zwyczajnym

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE Z ROKITNIKIEM ZWYCZAJNYM

 

  • wykonane z pełnoziarnistej mąki żytniej
  • z dodatkiem pełnoziarnistej mąki owsianej
  • zawiera B i E, witaminy, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • zawiera składniki mineralne, takie jak fosfor, wapń, magnez, żelazo, cynk oraz miedź
  • odpowiednie dla wegetarian i wegan
  • z dodatkiem oryginalnego suszonego i zmielonego rokitnika zwyczajnego z Łotwy
  • wyprodukowane na Łotwie
  • bez środków barwiących, substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów szkodliwych dla zdrowia

 

 

ŻYTO

Wysoka jakość mąki domowej oraz wysoka zawartość substancji biologicznie czynnych. W przeciwieństwie do innych zbóż, zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).

 

 

OWIES

Wysoka jakość mąki domowej. Bogaty w błonnik (w tym łatwo rozpuszczalny β-glukan) i nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące większość całkowitej zawartości tłuszczu.

 

Zalety:

  • błonnik obecny w owsie wpływa pozytywnie na procesy trawienne, zapewniając trwałe uczucie sytości i hamując absorpcję cholesterolu,
  • opóźnia wchłanianie cukru i tłuszczów, zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób trzustki,
  • cenne kwasy tłuszczowe, witamina E oraz inne biologicznie aktywne substancje pomagające oczyścić organizm poprzez odbudowanie uszkodzonych błon śluzowych,
  • zmniejsza poziom cukru,
  • wzmacnia układ odpornościowy.

 

 

ROKITNIK ZWYCZAJNY

Unikalny naturalny produkt o się dużym stężeniu witamin, rozpuszczalnych zarówno w tłuszczach jak i w wodzie. Silny naturalny przeciwutleniacz, bogaty w karotenoidy, sterole, tokoferole, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz związki polifenolowe i minerały.

 

Zalety:

  • dzięki obecności witaminy E przywraca energię i zmniejsza zmęczenie,
  • ogranicza zaburzenia funkcjonowaniu układu krążenia, żołądka, trzustki, wątroby, nerek, stawów i gruczołów wydzielania wewnętrznego skóry,
  • obniża poziom cholesterolu
  • pomaga zapobiegać powstawaniu i rozwoju miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego.
MILZU! płatki śniadaniowe dla dorosłych z miodem

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE Z MIODEM

 

  • wykonane z pełnoziarnistej mąki żytniej
  • z dodatkiem pełnoziarnistej mąki owsianej
  • zawiera witaminy B i E, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji płatków
  • zawiera składniki mineralne, takie jak fosfor, wapń, magnez, żelazo, cynk i miedź
  • odpowiednie dla wegetarian i wegan
  • z dodatkiem oryginalnego miodu z Łotwy
  • wyprodukowane na Łotwie
  • bez środków barwiących, substancji typu E ani genetycznie modyfikowanych organizmów szkodliwych dla zdrowia

 

 

ŻYTO

Wysoka jakość mąki domowej oraz wysoka zawartość substancji biologicznie czynnych. W przeciwieństwie do innych zbóż, zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).

 

 

OWIES

Wysoka jakość mąki domowej. Bogaty w błonnik (w tym łatwo rozpuszczalny β-glukan) i nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące większość całkowitej zawartości tłuszczu.

 

Zalety:

  • błonnik obecny w owsie wpływa pozytywnie na procesy trawienne, zapewniając trwałe uczucie sytości i hamując absorpcję cholesterolu,
  • opóźnia wchłanianie cukru i tłuszczów, zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób trzustki,
  • cenne kwasy tłuszczowe, witamina E oraz inne biologicznie aktywne substancje pomagające oczyścić organizm poprzez odbudowanie uszkodzonych błon śluzowych,
  • zmniejsza poziom cukru,
  • wzmacnia układ odpornościowy.

 

 

MIÓD

Naturalny środek słodzący, bogaty w substancje niezbędne do funkcjonowania organizmu: makro- i mikroelementy, kwasy organiczne i witaminy.

MILZU! płatki śniadaniowe dla dorosłych z kakao

MILZU! PŁATKI ŻYTNIE Z KAKAO

 

  • wykonane z pełnoziarnistej mąki żytniej
  • z dodatkiem pełnoziarnistej mąki owsianej
  • zawierają witaminy B i E, które nie są dodawane sztucznie, ale pozostają w ziarnach podczas procesu produkcji
  • zawierają ważne składniki mineralne – jak żelazo, magnez, potas, fosfor, czy cynk
  • z dodatkiem cukru
  • bez sztucznych barwników i innych szkodliwych substancji
  • odpowiednie dla wegan

 

 

ŻYTO

Wysoka jakość mąki domowej oraz wysoka zawartość substancji biologicznie czynnych. W przeciwieństwie do innych zbóż, zawiera znacznie więcej błonnika oraz witaminy E.

 

Zalety:

  • dzięki błonnikowi nierozpuszczalnemu daje uczucie sytości,
  • pozwala na szybsze przejście pokarmu przez przewód pokarmowy,
  • zmniejsza wydzielanie kwasów żółciowych,
  • pomaga uwolnić organizm z toksyn, minimalizując ryzyko zachorowania na raka jelita grubego,
  • minimalizuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II, ponieważ żyto zawiera wysoką ilość magnezu i manganu,
  • obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny (GI).