Przepis śniadanie przekładaniec

ŚNIADANIE PRZEKŁADANIEC

 

Wspaniałe osiągnięcie! Posiłki przygotowywane przez gospodyni MILZU! Evija Ence sprawdziła smak nowych płatków dla wspaniałego smaku i wyglądu!

Przepis zdrowe przekąski

ZDROWE PRZEKĄSKI

 

Proste i doskonałe! #MILZU rozkosz i #MILZU obrotność

Przepis sałatka z buraków i koziego sera

SAŁATKA Z BURAKÓW I KOZIEGO SERA

 

Szykujemy się do weekendu i przygotowujemy specjalny posiłek!

MILZU! Płatki żytnie idealnie pasują do śniadania bądź popołudniowej przekąski. Podawane z mlekiem, a także ze specjalną werwą w innych potrawach, takich jak sałatki.
Sałata, ser mozzarella, buraki, mieszanka nasion, liście bazylii i #MILZUpłatkiżytnie! Wspaniałe połączenie!
MILZU! poleca!

Przepis jogurtowe ciasto z owocami

JOGURTOWE CIASTO Z OWOCAMI

 

SKŁADNIKI:

Na spód ciasta
200g MILZU! płatków rokitnika
Garść daktyli bez pestek (około 6 szt.)
2 łyżki oleju kokosowego

Na górną warstwę
800 ml dowolnego jogurtu
20 g żelatyny
Owoce i jagody do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:

1. Wymieszaj wszystkie składniki w celu uzyskania jednorodnej i lepkiej konsystencji. Dla ułatwienia sobie zadania najpierw rozpuścić olej kokosowy.
2. Następnie weź formę na ciasto (22 cm średnicy) i wyłóż ją folią do pieczenia. Wlej w nią wymieszaną masę płatków aż po brzegi formy.
3. Wlej 30 ml zimnej wody do żelatyny i pozwól jej urosnąć przez 10 minut.
4. Rozpuść żelatynę w pojemniku z gorącą wodą i wymieszaj ją z masą jogurtową. Jeśli używasz jogurtu naturalnego (bez dodatków), możesz dodać 3 – 4 łyżki słodzika, na przykład cukru lub miodu.
5. Wlej tak przygotowaną masę jogurtową na spód z płatków, i umieścić wszystko w lodówce lub zamrażarce na kilka godzin.
6. Udekoruj gotowe ciasto owocami i jagodami.
Smacznego!